Thorbecketoren

Bellavista

Uit Bouwwereld:

Met het toevoegen van twee verdiepingen en het aanhangen van witte balkons is de Thorbecketoren veranderd in woontoren Bellavista. De constructieve kern is ingrijpend aangepast en voor de balkons is een onzichtbare ophanging ontworpen.

De betonnen stabiliteitskern in het gebouw bleken een groot obstakel te vormen. Uitgangspunt was het realiseren van acht appartementen van circa 80 m2 per verdieping voor de 3e tot en met 12e verdieping. De in de lengterichting van het gebouw lopende kern met twee trappenhuizen, vier liften en sanitaire ruimten liet rondom ruimte vrij voor een gang en kantoorvertrekken, maar die ruimte was onvoldoende voor een bruikbaar appartement. Bovendien zaten de deuropeningen op de verkeerde plaatsen en voldeed de vrije hoogte niet aan de huidige normen.

Aannemer AKOR kwam met het verlossende Eureka-moment. Rode: “Het besluit om de stabiele kern deels te slopen en zo meer en ook beter bruikbare woonruimtes te creëren, was een cruciale beslissing, maar vroeg om constructieve vindingrijkheid.”

 

 

 

Opdrachtgever:Bella Vista
Werkgebied:Wonen
Locatie:Den Haag
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”We bedachten voor dit project een slimme ophangconstructie met stalen consoles. Hierdoor werd wegkantelen van de balkonplaat voorkomen.”

Foto bij:
Richard FransenOperationeel Directeur