Loftappartementen in 100 jaar oud gebouw.
Nando Duijndam Werkvoorbereider

Loftappartementen in 100 jaar oud gebouw.

 

Transformatie van de Kolkschool naar 16 loftappartementen. Moderne appartementen, woningen die voldoen aan alle eisen van nu, bouwen in een gebouw van ruim 100 jaar oud. Al sinds 2021 zijn we in opdracht van en samen met Kloos2 bezig met dit gebouw.

We werken hier met een groep van professionals met onder andere TGO Technische Installaties, die de waarde van dit oude pand zien en de uitstraling en sfeer zo veel mogelijk willen behouden. Zonder hierbij af te doen aan modern wooncomfort, en niet te vergeten duurzaamheid. Alle woningen hebben energielabel A++ en  A+++. Met inzicht, technische kennis en vooral passie voor deze gebouwen zijn wij deze uitdaging aangegaan. Want ook oude panden die niet het stempel monument dragen kunnen behouden worden en gaan met de juiste keuzes weer jaren mee.

De loftappartementen kenmerken zich door een bijzonder indeling met entresol. Op deze manier wordt de hoogte van de ruimtes optimaal benut en hebben alle woningen prachtige lichtinval. Technisch gezien heeft dit tot gevolg dat we de begaande grondvloer 24 cm laten zakken, een technisch hoogstandje.

Om de karakteristieken van het pand zo veel mogelijk te behouden en het risico op beschadigingen te minimaliseren gaan we werken met inklapkozijnen. De oude kozijnen blijven zitten, daar komt het nieuwe kozijn tegenaan.
De oplevering zal naar verwachting eind 2024 plaatsvinden.

 

Afbeeldingen: Beltman Architecten, Kloos2, Eigenwijs in Pixels en AKOR. 

Opdrachtgever:Kloos2
Werkgebied:Wonen
Locatie:Almelo
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Project de Kolkschool is een prachtig pand die we transformeren naar 16 nieuwe woningen zonder afbreuk te doen aan de historie en uitstraling. Tot in detail bezig zijn met al die verschillende autentieke details samen met vakmensen is genieten. ”

Foto bij:
Nando Duijndam Werkvoorbereider