De eerste woontoren in de nieuwe binnenstad van Nieuwegein!

De eerste woontoren in de nieuwe binnenstad van Nieuwegein!

 

Op 2 september zijn we begonnen met de bouw van de Weverstede in Nieuwegein. Op de bouwplaats gaf Wethouder Marieke Schouten het startsein. De komende jaren bouwen we hier de eerste woontoren die de nieuwe binnenstad van Nieuwegein markeert. ‘The New Citizen’ wordt een appartementengebouw met 128 huurappartementen. Daarnaast bouwen we twee naastgelegen woontorens met 240 appartementen inclusief daktuin en parkeergarage voor Catella. Op de benedenverdieping in de plint komen kleine commerciële ruimten, een fietsengarage een halfverdiepte parkeergarage en woningen met souterrain.  

 

Het project bestaat uit drie torens. Van respectievelijk 12, 15 en 21 verdiepingen. Afgelopen februari was de start van het casco. We benaderen de drie torens als een project en we werken dan ook met een bouwstroom. Dit houdt in dat alles in één systeem zit, waardoor er een hoge snelheid in het proces blijft.  Zodra de kelders klaar zijn gaan we uitbreiden naar twee bouwstromen. Op dit moment zijn we bezig met de vierde bouwlaag. Elke 6 tot 7 dagen staat er zo'n bouwlaag in de planning. Dit zorgt ervoor dat de totale bouwtijd ongeveer 32 maanden zal bedragen.

 

Bij de bouwplaats is een camera geplaatst, waar de voortgang van de bouw van de woontorens te volgen is middels een timelapse. Ben je benieuwd daar deze voortgang? Bekijk de video via https://my.tikee.io/time_lapses/56125/photo_gallery/074a3c99-728b-4048-819e-776338f6e3de!

 

Project Weverstede is  BREEAM gecertificteerd. Dit certificaat geeft aan hoe duurzaam een vastgoedproject of -object is. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Alle ins en outs hierover vind je op de website van PVM

Opdrachtgever:Fresch real estate
Werkgebied:Wonen
Locatie:Nieuwegein
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”De 65 meter hoge toren wordt straks een herkenbaar onderdeel van City Nieuwegein en het hoogste gebouw in het Stationsgebied. Dit wordt wonen op het hoogste niveau. ”

Fresch real estateOpdrachtgever