Duurzame woningen voor inwoners van Aadorp
Bart van Losser Commercieel Vestigingsdirecteur

Duurzame woningen voor inwoners van Aadorp

 

Een van de specialismen van AKOR is het verduurzamen van woningen. Dit wordt gecoördineerd van uit onze vestiging in Nijverdal. In Aadorp hebben wij in opdracht van Beter Wonen vorig jaar 86 woningen verduurzaamd. 

De grote uitdaging van dit project was de diversiteit van woningen. Maar liefst 12 verschillende woningtypes. Dit resulteerde in diverse werkzaamheden in de woningen. AKOR is ingericht op omschakelen en wordt gekenmerkt door flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. Kortom een prachtige verduurzamingsopdracht. 

Bij verduurzaming heb je te maken met bewoning tijdens de werkzaamheden. Wij richten ons werk zo in dat de overlast voor de bewoners minimaal is. De basis hiervoor is een overzichtelijke planning, en veelvuldig contact met de bewoners. 2 weken voor de start van de werkzaamheden wordt een persoonlijke planning gedeeld. In deze planning wordt precies vermeld wat er per dag gebeurd in de woning. De doorlooptijd van deze werkzaamheden binnen was in dit geval ongeveer 10 tot 14 dagen, 

Naast werkzaamheden in de woning is ook het exterieur aangepast aan de laatste duurzaamheidseisen. Een opsomming van werkzaamheden die we o.a. hebben gedaan:

  • Complete dakrenovatie (waaronder asbest verwijderen)
  • Plaatsen prefab schoorstenen
  • Aanbrengen pv-panelen
  • Gevelreiniging, herstellen van metsel- en voegwerk
  • Houten vloeren vervangen voor geïsoleerde vloeren (dit moest binnen één dag, terwijl de bewoners thuis waren)
  • Houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen
  • Keukens vervangen
  • Badkamers en toiletten vervangen
  • Vervangen van vlizotrappen en het timmeren van koven in de woning
  • Vervangen van cv-ketels en installatiewerk

En als we dan toch bezig zijn wordt er een stukje groot onderhoud ook meegepakt, wel zo efficiënt. In oktober vorig jaar is de laatste van de 86 woningen opgeleverd. Ondertussen is het projectteam alweer druk met de volgende verduurzaming in Almelo.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over verduurzaming? Neem dan contact op met Bart van Losser op 06-41525506 of b.vanlosser@akor.nl!

Opdrachtgever:Beter Wonen
Werkgebied:Wonen
Locatie:Aadorp
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”AKOR is ingericht op omschakelen en wordt gekenmerkt door flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. Kortom een prachtige verduurzamingsopdracht.”

Foto bij:
Arjan LigtenbergTechnisch Vestigingsdirecteur
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”De grote uitdaging van dit project was de diversiteit van woningen. Maar liefst 12 verschillende woningtypes. Dit resulteerde in diverse werkzaamheden in de woningen.”

Foto bij:
Bart van LosserCommercieel Vestigingsdirecteur