Renovatie woonzorgcentrum, met oog voor de diverse doelgroepen
dát is de

Akor garantie.
Jan-Mark Timmerman Projectleider

Renovatie woonzorgcentrum, met oog voor de diverse doelgroepen

Opgeleverd! Na een bouwperiode van anderhalf jaar en planvoorbereiding die ongeveer evenveel tijd in beslag nam hebben we Zuylenstede opgeleverd aan onze opdrachtgever en Woonzorgorganisatie Vecht en IJssel. Een prachtige en intensieve bouw doordat er sprake is van een bewoonde toestand. Kwetsbare mensen waarbij het nóg belangrijker is om overlast tot een minimum te beperken. Vooral de interne verhuizingen maakten dit project een uitdaging. We hebben dit opgelost door de meest kwetsbare doelgroep te verhuizen voor zo’n negen maanden. Daarnaast hebben we dertig wisselwoningen ingericht waar de overige bewoners afwisselend zes weken woonden, als hun woning aan de beurt was.

 

De omvang van het project waren 274 appartementen. De begane grond is aangepast met een nieuwe inrichting en uitstraling van de entree en de buitengevel is volledig vernieuwd om de isolatiewaarde te verbeteren. Een stap vooruit in comfort en uitstraling maar ook aangepast aan de veranderende zorgvraag. Daar hebben we vanuit AKOR in meegedacht. AKOR was in bouwteam betrokken bij de planvoorbereiding.

 

We adviseerden bijvoorbeeld prefab Alcomel badkamers. Deze hebben een flexibele draaiwand met daarin warm en koud water, afvoer, een spiegelkast en wastafel. Dit zorgt voor verruiming en meer bewegingsruimte. Hierdoor konden we uitbreiden van 24 appartementen naar 32 appartementen voor de langdurige zorg doelgroep. 

Ook de buitengevel en het dak werden vernieuwd en de nieuwe verlichting is energiezuinig. Alle aanpassingen hebben ertoe geleid dat het gebouw van energielabel D naar A is gegaan.

 

Nu het gebouw is opgeleverd, is het ook belangrijk om het gebouw goed te beheren. De opdrachtgever heeft gekozen voor AKOR Vastgoedbeheer voor planmatig en reactief onderhoud.

Opdrachtgever:Estea
Werkgebied:Wonen
Locatie:Utrecht
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een bijzondere klus! Inpandig gingen we per verdieping van onder naar boven. Gelijktijdig deden we verticaal de gevel. ”

Foto bij:
Jan-Mark TimmermanProjectleider
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”We leerden de bewoners ontzettend goed kennen, we bouwden met sommigen zelfs een band op, omdat we zo intensief met elkaar optrokken. ”

Foto bij:
Jan ten HoveUitvoerder
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”Bouw en zorg zijn echt met elkaar verbonden. Onze bewoners waren erg betrokken, mannen met een bouw achtergrond bijvoorbeeld. De renovatie heeft ieders wereld wel een beetje verbreed. ”

EsteaOpdrachtgever