Full Service Winkelcentrum door nieuwbouw én verbouw
dát is de

Akor garantie.
Arnold Haase Werkvoorbereider

Full Service Winkelcentrum door nieuwbouw én verbouw

Een zeer complete en uitgebreide vernieuwing van winkelcentrum te Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Waarbij er ruimte komt voor sport, ontspanning, gezondheid, en een fikse upgrade voor de winkels. Met onder andere een versstraat en horecaplein. Het metrostation eindigt straks direct in het winkelcentrum.

In fase 4 hebben we het bestaande winkelcentrum al vernieuwd en is de versstraat gebouwd.  Afgelopen maand zijn we gestart met fase 3 (om het makkelijk te maken) Waarbij we weer een gedeelte van het bestaande winkelcentrum verbouwen en er een nieuw gedeelte bij aan bouwen. Ook bij dit project blijven de winkels geopend en doen we er alles aan om de overlast voor het publiek tot een minimum te beperken.

Het mooie aan dit project is een combinatie tussen verbouw en nieuwbouw. Waarbij we ernaar toe werken dat het nieuwe en bestaande winkelcentrum, maar ook de metro langzaam in elkaar overvloeien om straks bij oplevering een naadloos geheel te vormen.

Dat betekent dat we op elke hoek van de bouwplaats wat anders doen. Slopen hier en schroef injectiepalen toepassen daar. Betonvloeren leggen aan de ene kant en afgraven aan de andere kant. Een mooie uitdaging voor het bouwteam.

 

Naar verwachting zal de nieuwe Koperwiek eind 2023 opgeleverd worden.

De bouw is op de voet te volgen via de bouw webcam

Opdrachtgever:Wereldhave Nederland
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Capelle aan den IJssel
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een uitdagend project met een fijne opdrachtgever. Laagdrempelig en begaan met ons als bouwteam. We gaan voor samenwerking en zoeken elkaar op in goede en in slechte tijden. ”

Foto bij:
Jan SchulenburgProjectleider
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een prachtig project, waarin nieuwbouw en verbouw tegelijkertijd lopen en met elkaar gekoppeld gaan worden en waarbij we ook nog eens onder de metro door bouwen. ”

Foto bij:
Arnold HaaseWerkvoorbereider
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”In en rondom De Koperwiek is straks een divers scala aan producten en diensten te vinden waardoor men een efficiënt combinatiebezoek kan brengen. Zo ook de toevoeging van het nieuwe horecaplein met zowel een buitenterras als een overdekt binnenterras. Het wordt een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven.”

Wereldhave NederlandOpdrachtgever