Een volledig nieuwe showroom voor Mercedes Baan Hengelo
Jan Slagman (jr.) Metselaar

Een volledig nieuwe showroom voor Mercedes Baan Hengelo

Het is alweer even geleden, maar begin vorig jaar hebben we een volledig vernieuwde showroom mogen opleveren aan Baan Twente in Hengelo!

Na de vernieuwing en uitbreiding van de showroom van Baan Twente in Rijssen vier jaar geleden was vorig jaar de Mercedes showroom in Hengelo aan de beurt. AKOR en Baan Twente werken al lange tijd samen. Dat resulteerde in de opdracht voor een volledige vernieuwing van de autoshowroom in Hengelo.

De hele showroom van het pand aan de Goudstraat in Hengelo is van top tot teen onder handen genomen. Hierdoor kon de eerste verdiepingsvloer uitgebreid worden. De basis voor nieuwe entrees, kantoren en een ronde trap met gebogen beglazing. Zo werden aan het eind van 2022 alle vloeren en wanden opnieuw afgewerkt en ook de toiletten werden vernieuwd.

In het nieuwe jaar zijn ze na de afronden van de showroom, kantoren en toiletten, gestart met de verbouwing van de kantine. Ook deze is volledig onder handen genomen en past nu ook volledig bij de eigentijdse transformatie waar Baan Twente om vroeg.

Opdrachtgever:Baan Twente
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Hengelo
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”De opdrachtgever was nauw betrokken bij de bouw en erg geïnteresseerd in ons werk, hij kwam bijna dagelijks een kijkje nemen.”

Foto bij:
Jan Slagman (jr.)Metselaar
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een bijzonder veelzijdig project, met de nodige uitdagingen zowel bij het uitwerken van het ontwerp als de uitvoering op de bouw. Door goed overleg met opdrachtgever, samenwerking binnen het AKOR team en andere disciplines op de bouw komen we tot een mooi eindproduct waar we trots op mogen zijn. ”

Foto bij:
Linda WinkelProjectleider
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”Bij een verbouwing als deze kom je steeds weer wat tegen, waar je vooraf niet over nagedacht hebt. Het is fijn dat AKOR daarin meedenkt en kan uitvoeren. Dat maakt dat het langer duurt dan gepland maar zorgt wel voor een mooier eindresultaat. ”

Baan TwenteOpdrachtgever