Handgemaakte kopie uit onze timmerfabriek

Handgemaakte kopie uit onze timmerfabriek

Wat weinig mensen weten is dat we in onze vestigingen in Rijssen en Nijverdal een timmerfabriek hebben. Niet voor de massa maar juist voor de specials. Want bijzondere werken, daar zijn we goed in. Daar is onze timmerfabriek op ingericht. Volledig in samenwerking met de teams op de projecten in het land. Groot en klein, kozijnen maar ook andere producties van hout, die in het bestek of ontwerp staan. Het liefst zo complex mogelijk.

We hebben de nieuwste CNC-machines maar ook de oude houtbewerkingsmachines komen nog goed van pas. Regelmatig komt het voor dat er handwerk aan te pas moet komen. Al met al blijft het vakmanschap, geproduceerd in Nederland, in onze eigen werkplaatsen. Dat blijft toch altijd bijzonder!

Een van de laatste specials uit de fabriek in Rijssen is een authentieke deur. Deze deur komt uit een historisch pand in de binnenstad van Amsterdam die gerenoveerd is. De deur was zo krom (zo’n 3 cm) dat deze niet meer te gebruiken was. Dus werd er aan de timmerfabriek gevraagd om een kopie van deze deur.  Geen probleem! De kopie biedt meteen mogelijkheden voor meer toegangsbeveiliging. In de deur komt een elektrische 3 punt sluiting met speciale beveiligde bediening. En ook de ruiten krijgen veiligheidsglas. De deur is 900mm breed en 2300mm hoog. Alle details zijn over genomen. De geprofileerde panelen, smeedwerk en invalwerk op de stijlen en dorpels van de deur.

Op de foto’s het werk in uitvoering. Het nodige handwerk, diverse grote en kleine machines, handgemaakte mallen en veel passen en meten met de profielmessen om zo de perfecte vorm in het hout te krijgen. Het eindresultaat is niet van echt te onderscheiden. Al met al een opdracht, ons op het lijf geschreven. 

Werkgebied:Wonen
Locatie:Amsterdam