Enschede
Duurzame herontwikkeling van winkelcentrum Het Stroink
Herman Krabbenbos Projectleider

Duurzame herontwikkeling van winkelcentrum Het Stroink

Enschede

Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij de herontwikkeling van het winkelcentrum, dat dateerde uit de jaren '70. Het Stroink werd niet alleen uitgebreid, maar ook flink gerenoveerd. Daarbij werd gekozen voor allerlei authentieke elementen, zoals rieten kappen en houten gevelbekleding.

Ook vervingen en isoleerden we platte daken en realiseerden een uitbreiding met een nieuwe Aldi. En dat allemaal in een 'live situatie', want het winkelen moest te allen tijde door kunnen gaan. Resultaat: een bijzonder gebouw met een eigentijds uiterlijk dat goed in de wijk past! 

 

 

Logo WP Retail Invest, directievoering: Monton Projectmanagement BV
Opdrachtgever:WP Retail Invest, directievoering: Monton Projectmanagement BV
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Enschede
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Naast onze bouwwerkzaamheden, zijn ook de nuts-tracés omgelegd en is de infra van het gehele parkeerterrein op de schop gegaan. Dit alles maakte het tot een complex werk.”

Foto bij: Herman Krabbenbos:Projectleider
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Het uitvoeren van onze werkzaamheden in een live-situatie heeft zeker tot de nodige hoofdbrekens geleid, met name de veiligheid van het winkelende publiek was natuurlijk van het grootste belang. Maar het is gelukt!”

Foto bij: Rudy Notkamp:Werkvoorbereider
De mensen van AKOR realiseren het voor u!