Rotterdam
Renovatie Winkelcentrum Nettomarkt

Renovatie Winkelcentrum Nettomarkt

Rotterdam

De verbouwing van het winkelcentrum Nettomarkt aan de Pleinweg te Rotterdam omvatte het upgraden van de gevelpuien, inclusief het natuursteen aan de gevels, het verplaatsen van de hoofdentree en het opnieuw indelen van de interne ruimte. In de kelder wordt de ACTION gehuisvest en op de begane grond zijn units voor de Zeeman, bloemenwinkel, Gall en Gall, schoenmaker en bakker gerealiseerd.

Binnen in het pand was een gebrek aan daglicht. Om dit op te lossen moest er constructief een grote ingreep gedaan worden. Hierdoor ontstond er een sparing in het dak voor een mooie lichtstraat van 5 x 30 meter, dit is ook het pronkstuk van het winkelcentrum. Ook een mooi onderdeel in de winkelcentrum is de stalen hoofdtrap met eiken treden naar de kelder, waarbij je uitkomt bij de ACTION.

Het pand dateert uit 1942 en is een markant gebouw in de omgeving. Het heeft lang de Vroom en Dreesman gehuisvest. Hierna zijn er talloze winkels geweest en is het in verval geraakt. Rotterdam hoop dat door het opknappen van het winkelcentrum de buurt weer een beetje opleeft.

Opdrachtgever:Estaters
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Rotterdam