Amsterdam
18 lofts in Dépôt Zuid
Richard Voortman Planvoorbereider

18 lofts in Dépôt Zuid

Amsterdam

Het pand van Dépôt Zuid, ooit ontworpen door Jacot & Oldewelt als kantoor/magazijn en daarna gebruikt als kunstopslag van het Rijksmuseum, wordt nu getransformeerd naar 18 bijzonder luxe loftappartementen inclusief parkeerkelder. Het project ligt aan de Frans van Mierisstraat-Hondecoeterstraat-Nicolaas Measstraat in het hart van Oud-Zuid te Amsterdam.

De door Prast & Hooft ontworpen appartementen zijn licht, ruim, hoog en krijgen allemaal een fantastische buitenruimte. Zodoende worden het moderne woningen die voldoen aan alle woonwensen van nu. Ze worden door de mensen van AKOR en Draisma her-ontwikkeld met respect voor de oorspronkelijke architectuur. 

Bijzonder is dat de 3 straatgevels behouden zijn en gestabiliseerd waarna de gehele binnen-constructie is verwijderd. Opvolgend wordt de kelder gemaakt en de nieuwe binnen-constructie waaraan de gevel weer wordt gekoppeld.

Opdrachtgever:Masterpiece Development
Werkgebied:Wonen
Locatie:Amsterdam
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”We bouwen hier echt op een postzegel-locatie in het hart van Oud-Zuid in Amsterdam. Door de geringe bouwplaats, de gekozen bouwmethodiek en het hoge afwerkingsniveau is dit een behoorlijk complex en uitdagend werk!”

Foto bij:
Richard VoortmanPlanvoorbereider