Een planontwikkeling van ‘hoog’ niveau – Transformatie Valkenbos
Jan Nijkamp Teamleider Planvoorbereiding & Realisatie

Een planontwikkeling van ‘hoog’ niveau – Transformatie Valkenbos

Bijna 10 jaar na de sluiting van de Valkenboskerk in Den Haag maken wij kennis met dit majestueuze gebouw. Op de nominatie om gesloopt te worden, maar nu aan de vooravond van een bijzondere transformatie. Onze afdeling planvoorbereiding staat aan de wieg van deze herontwikkeling. We creëren in nauwe samenwerking met de ontwikkelaar, constructeur en architect, 36 appartementen in het voormalig godshuis.

 

De totale uitstraling van het jaren 20 kerkgebouw blijft bestaan zowel in het interieur als in het exterieur, aanbouwen worden bewust afstekend gemaakt. Daarnaast is duurzaamheid een centraal thema in deze herontwikkeling. Oude bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld vloerdelen en glas in lood worden hergebruikt. Het bestaande gebouw wordt niet gesloopt maar herbouwd.

 

Voor planontwikkelaars zijn dit de kersen op de taart. We houden van markante gebouwen, die zorgen voor mooie vraagstukken. We zitten tweewekelijks in bouwteamoverleg waarin we het plan verder ontwikkelen. Kan alles wat we bedacht hebben? Is het haalbaar en maakbaar? Welke problematiek moet opgelost worden? Aan welke wettelijke eisen moeten we voldoen?

 

Hoewel we als adviseur binnenkomen in het bouwteam nemen we in de loop der tijd de rol van voorzitter op ons. Als aannemer kunnen wij de maakbaarheid bepalen, dat maakt ons de verbindende spil omdat we met alle partijen raakvlakken hebben.

Opdrachtgever:070 Vastgoed
Werkgebied:Wonen
Locatie:Den Haag
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Alle partijen hebben vertrouwen naar elkaar uitgesproken en een gezamenlijk doel geformuleerd. Nu we aan het uit ontwikkelen zijn doe ik mijn best om het gezamenlijke doel voor ogen te houden zodat dit bijzondere project ontwikkeld wordt zoals we voor ogen hebben. ”

Foto bij:
Jan NijkampTeamleider Planvoorbereiding & Realisatie
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”Na een proces van 3 jaar zijn we verheugd te kunnen melden dat we de vergunning verkregen hebben voor de transformatie naar 36 koopappartementen van 56 tot 130 m2!”

070 VastgoedOpdrachtgever