Groningen
Panden in oude glorie hersteld!
Arjan Ligtenberg Technisch Vestigingsdirecteur

Panden in oude glorie hersteld!

Groningen

Deze bouw bestond uit 2 gedeeltes:

  1. bouwkundige werkzaamheden binnen voor winkelketen NewYorker 
  2. reconstructiewerkzaamheden aan de monumentale buitenzijde

Aan de Vismarkt in Groningen restaureerden we deze twee panden. Volgens Taco Tel, bouwhistoricus van de gemeente Groningen, dateert het linkerpand vermoedelijk uit de 14e eeuw en het rechterpand uit de 16e eeuw. In  het samengevoegde pand zat eerder een filiaal van schoenenwinkel Scapino.

Door deze verbouwing kregen de gevels van nummer 35 en 37 weer het individuele karakter terug. Qua uitstraling werd de originele situatie zo dicht mogelijk benaderd, o.a. door te kiezen voor een passende kleurstelling gebaseerd op de baksteenkleur die eronder zat (linkerpand) en het weer aanbrengen van decoraties door de stukadoor. Het rechterpand kreeg een okergele kleur.

Dit alles vergde een lange voorbereiding: de juiste ornamenten moesten worden gezocht en er was veel overleg om hierin steeds de juiste beslissingen te kunnen nemen. Maar het is goed gelukt, gezien het bericht dat we kregen van iemand van de gemeente Groningen:

"On ge lo fe lijk... Wat prachtig! Wat hebben jullie hier iets GEWELDIGS moois van gemaakt! Namens alle monumentenliefhebbers van Nederland, BEDANKT!"

Opdrachtgever:Elizen Vastgoedgroep
Werkgebied:Restauratie
Locatie:Groningen
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Dit was een ontzettende mooie uitdaging om in het hartje van Groningen deze verbouwing en restauratie uit te voeren. Hoe de samenwerking met Gemeente Groningen en onderaannemers is verlopen is echt geweldig!”

Foto bij:
Gerald VoortmanWerkvoorbereider
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”We hebben al veel restauratiewerk mogen uitvoeren, maar dit is echt de 'kers op de taart'!”

Foto bij:
Arjan LigtenbergTechnisch Vestigingsdirecteur